Specjalności I stopnia: organizacja turystyki, rekreacji i hotelarstwa.
Specjalności II stopnia: przestrzeń turystyczna, miejska przestrzeń rekreacji.
Oryginalna specjalność magisterska na kierunku geograficznym
Nowoczesne wykształcenie w zakresie obsługi Systemów Informacji Geograficznej.
Studia I i II stopnia.
Tytuł | mgr | |
Imię: | Anna | |
Nazwisko | Poreda | |
Stanowisko: | Asystent | |
Pokój | 210K | |
Konsultacje: | ||
E - mail: | anna.poreda@geo.uni.lodz.pl | |
Telefon: | 42 635 45 66 | |
Strona naukowa: | ||
Strona ORCID | ORCID ID 0000-0001-6843-5981 | |
Problematyka badawcza: | Pracę magisterska pisałam na temat: „Wydarzenia i aktywności gastronomiczne, jako potencjalne elementy turystyki kulinarnej na przykładzie Łodzi”. Aktualne badania oscylują w temacie gastronomi, produktów gastronomicznych w turystyce, turystyki konferencyjnej i samego hotelarstwa. W ramach rozprawy doktorskiej, badam znaczenie dań regionalnych w gastronomii hotelowej. W ramach rozwoju wiedzy badawczej ukończyłam studia podyplomowe Food Studies. | |
Lista publikacji: | 2020 Bik, J., Poreda, A., Matczak, A. (2020). Conference facilities as a key factor in the competitiveness of urban hotels: A case study of Łódź (Poland), European Journal of Tourism, Hospitality and Recreation, 10(3), 229-240. DOI: 10.2478/ejthr-2020-0020 Kozłowska, A., 2020, Kuchnia regionalna w gastronomii hotelowej na przykładzie Poznania (Regional dishes in hotel catering: the example of Poznań). W: M. Makowska-Iskierka, J. Wojciechowska (red.), Krajoznawstwo a turystyka, Warsztaty z Geografii Turyzmu, t. 10, (s. 191-200). Łódź: Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, ISBN 978-83-8220-355-4. 2019 Kozłowska, A. (2019) Dania regionalne w gastronomii hotelowej w województwie śląskim oraz kujawsko-pomorskim. W.: P. Dominik (red.) Turystyka kulinarna pokoleń. (s. 56-72). Warszawa: Wyd. Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Kozłowska, A. (2019). Produkt gastronomiczny w hotelach w Łodzi. Turyzm/Tourism, 29(1), 37-45. 2015 Kozłowska, A., (2015). Wybrane wydarzenia gastronomiczne jako efekt trendów europejskich. W: B., Krakowiak, A., Stasiak (red.), Kultura i turystyka - wokół wspólnego stołu (s. 333 – 356). Łódź: Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego. |